Ποδια

Είναι κοινά αποδεκτό ότι το καλοκαίρι τα γυναικεία πόδια συγκεντρώνουν τα ανδρικά βλέμματα. Μπορούμε να φροντίσουμε λοιπόν να βελτιώσουμε την εικόνα τους με τη βοήθεια του ειδικού και τη χρήση των laser.

Αναλυτικά οι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την εμφάνιση των ποδιών μας και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας: τα laser.

1. Τριχοφυΐα

Εκτός από αντιαισθητική, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά μπορεί να προκαλέσει θυλακύτιδες και τοπικές φλεγμονές. Στην εποχή μας η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπισή της είναι τα Ιατρικά Laser υψηλής ισχύος τρίτης γενιάς. Τα χειρίζονται ειδικοί ιατροί και τα αποτελέσματα φαίνονται από τις πρώτες εφαρμογές. Πριν από την έναρξη της θεραπείας είναι απαραίτητη η συζήτηση με τον ειδικό ιατρό Πλαστικό Χειρουργό ή Δερματολόγο, ο οποίος θα συμπληρώσει το ιατρικό ιστορικό σας συγκεντρώνοντας την προσοχή σε τυχόν ορμονικά προβλήματα που ενοχοποιούνται για υπερβολική τριχοφυΐα στις γυναίκες, έτσι ώστε να ακολουθηθεί η ανάλογη θεραπεία και να έχετε τη σωστή ενημέρωση για τα αποτελέσματά της. Στη λύση της αποτρίχωσης με Laser, δεν απευθύνονται μόνο γυναίκες αλλά και άνδρες ιδιαίτερα για περιοχές όπως η πλάτη, ο θώρακας και οι μασχάλες. Πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού, ώστε η όλη διαδικασία να είναι για σας μια ευχάριστη εμπειρία.

2. Ευρυαγγείες

Είναι τα πολύ λεπτά κόκκινα αγγεία που φαίνονται κατά τόπους ή διάσπαρτα. Το ιδανικότερο θα είναι να προηγηθεί ένας έλεγχος των αγγείων από τον ειδικό ιατρό που είναι ο Αγγειοχειρουργός, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα κάποιου μεγαλύτερου προβλήματος, ειδικότερα εάν εκτός από ευρυαγγείες φαίνονται και μεγαλύτερες μπλε φλέβες ή αν τα πόδια πρήζονται και πονούν. Οι ευρυαγγείες αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια των Laser ή με σκληρυντικές ενέσεις ή με συνδυασμό και των δύο. Συνήθως χρειάζονται 3-4 θεραπευτικές εφαρμογές από τον ειδικό ιατρό, πλαστικό Χειρουργό ή Δερματολόγο, με απόσταση 40 ημέρες η μία από την άλλη. Οι θεραπείες αυτές δε γίνονται το καλοκαίρι, γιατί ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει σημάδια στα σημεία που επεμβαίνει το Laser.

3. Κυτταρίτιδα

Είναι άσηπτη (χωρίς μικρόβια) φλεγμονή παγιδευμένου υποδόριου λίπους που δίνει στο δέρμα την όψη φλούδας πορτοκαλιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις το υποδόριο αυτό λίπος είναι κατά κάποιο τρόπο «απομονωμένο» από τον υπόλοιπο οργανισμό και έτσι η απώλεια βάρους με δίαιτες, γυμναστική κλπ., ελάχιστα επηρεάζει την κυτταρίτιδα. Συνήθως εμφανίζεται στους γλουτούς και στους μηρούς και κατά κύριο λόγο στις γυναίκες. Εάν συνοδεύεται και από συσσώρευση λίπους τοπικά (που προκαλεί δυσμορφία), είναι δυνατόν να βελτιωθεί η όλη εικόνα με τη βοήθεια της λιποαναρρόφησης. Παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισής της είναι: η παχυσαρκία, η χρήση ορμονών, το κάπνισμα, η καθιστική ζωή καθώς και η κακή διατροφή. Αντιμετωπίζεται σε συνδυασμό με τοπικές ενέσιμες θεραπείες και εφαρμογές Laser με την ευθύνη του ειδικού ιατρού ενώ δίνονται οδηγίες για σωστή διατροφή και άσκηση.

Η δράση των LASER είναι καθοριστική και πετυχαίνει τέσσερις σκοπούς:

 • Βελτιώνει δραστικά την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.
 • Επιταχύνει τη λεμφική παροχέτευση των τοξινών και των παραπροϊόντων του μεταβολισμού.
 • Αυξάνει το μεταβολισμό των κυττάρων.
 • Μειώνει αποτελεσματικά την υποδόρια φλεγμονή και έτσι σταματά τον κύκλο της «απομόνωσης» του λίπους της κυτταρίτιδας και έτσι ο οργανισμός μπορεί να το αποβάλει.

Η θεραπεία – ανάλογα πάντα με την κάθε περίπτωση – ολοκληρώνεται με αριθμό συνεδριών που κυμαίνεται από 6 έως 12, ο ρυθμός των οποίων είναι συνήθως μέρα παρά μέρα.

Σε πολλές περιπτώσεις συνδυάζεται η θεραπεία με Laser με ενέσιμες θεραπείες για την κυτταρίτιδα βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το αισθητικό αποτέλεσμα.

Η αλλαγή των κακών συνηθειών διατροφής, η διακοπή του καπνίσματος και η απλή γυμναστική, επιτυγχάνουν και οριστικοποιούν το καλό αποτέλεσμα.

Η δράση των LASER είναι:

 • ΓΡΗΓΟΡΗ
 • ΑΝΩΔΥΝΗ
 • ΑΚΙΝΔΥΝΗ
 • ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

4. Ραγάδες

Συχνό φαινόμενο μετά από εγκυμοσύνη ή μετά από αυξομειώσεις βάρους. Ραγάδες εμφανίζονται επίσης και στους άνδρες μετά από μεγάλες αυξομειώσεις βάρους. Οφείλονται σε ατροφία και απουσία στοιβάδων του δέρματος. Όταν είναι πρόσφατες, όταν δηλαδή έχουν ρόδινο χρώμα που σημαίνει ότι δεν έχει περάσει περισσότερο από 1-2 χρόνια από την εμφάνισή τους είναι δυνατόν να βελτιωθούν σε ποσοστό 40-70% με τη βοήθεια του Laser. Το LASER καθώς απορροφάται από το δέρμα, προκαλεί υπερέκκριση κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα οι ραγάδες που έχουν ροδαλό πυθμένα (πρόσφατες) να επουλώνονται δίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι παλιότερες ραγάδες όταν το χρώμα είναι λευκό δεν επιδέχονται βελτίωση. Απλά αρκούμαστε να χρησιμοποιούμε κρέμες που ενυδατώνουν και δίνουν ελαστικότητα στο δέρμα.

Το LASER είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική μέθοδος που μπορεί να επουλώσει τις ραγάδες:

 • ΓΡΗΓΟΡΑ
 • ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ
 • ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ
 • ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Κυρμίζογλου Παναγιώτης