Κοιλιοπλαστικη

image (3)

Με την κοιλιοπλαστική αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της χαλαρής κοιλιάς, δηλαδή της κοιλιάς με συσσωρευμένο λίπος και χαλαρά τοιχώματα, ή της πεσμένης κοιλιάς μετά από εγκυμοσύνες, που έχουν σαν αποτέλεσμα μια δυσαρμονία στην εικόνα του ατόμου. Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση διάρκειας 2,5 έως 3 περίπου ωρών, η οποία γίνεται σε οργανωμένο χειρουργείο από τον πλαστικό χειρουργό και με γενική νάρκωση.

Με αυτήν τη μέθοδο, ο χειρουργός διώχνει την περίσσεια δέρματος και λίπους που έχει η κοιλιά δίνοντας μια επίπεδη εικόνα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τα εσωτερικά μυϊκά τοιχώματα (ορθοί κοιλιακοί) με εσωτερικά ράμματα. Η τομή που γίνεται συνήθως σε αυτή τη μέθοδο είναι χαμηλά, στην κατώτερη κοιλία και δε φαίνεται γιατί κρύβεται από το εσώρουχο.

Μετά την επέμβαση, γίνεται μια πιεστική επίδεση με ειδικό κορσέ ή ζώνη κοιλιάς.

Μετά την έξοδό της από την κλινική, η γυναίκα που έχει υποβληθεί σε αυτήν την επέμβαση οφείλει να είναι προσεκτική στις κινήσεις της την πρώτη εβδομάδα και να μην καταπονείται σηκώνοντας βάρη.

Τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής είναι θεαματικά και φαίνονται σχεδόν αμέσως.

Μετά από αυτό το διάστημα μπορεί να αρχίσει να εργάζεται και προοδευτικά να επιστρέψει στις υπόλοιπες περισσότερο επίπονες δραστηριότητες. Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι η κοιλιοπλαστική, όπως και η λιποαναρρόφηση, δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες που έχουν μεγάλη και χαλαρή (πεσμένη) κοιλιά καθώς και συσσώρευση τοπικού λίπους. Πρέπει να τονισθεί ότι τα αποτελέσματα αυτών των επεμβάσεων είναι θεαματικά και φαίνονται σχεδόν αμέσως.

Η κοιλιοπλαστικήμε αριθμούς

  • 2,5-3 ώρες είναι η διάρκεια της επέμβασης
  • 1-2 ημέρες είναι το διάστημα νοσηλείας του ασθενή
  • 1 εβδομάδα είναι το διάστημα που δε θα εργάζεται ο ασθενής
Κυρμίζογλου Παναγιώτης